شاید از ابتدای سال جاری که در ماه آخر آن به سر می بریم کمتر کسی فکر می کرد که سالی که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بنام سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است اینگونه به پایان برسد. به طوریکه بزرگترین اختلاس تاریخ ایران در همین سال رقم بخورد و البته از سوی مسئولین امر اتفاق خاصی در این عرصه رخ ندهد و بار دیگر غربت و مظلومیت فرمایشات مقام معظم رهبریبرجسه تر و نمایان تر مشخص شود. اما آنچه به نظر من مهم است این است که نبایستی به سادگی از کنار این موضوع گذشت و سرنوشت کلام و پیام های عمیق، دوراندیشانه و حکیمانه ایشان را که برآمده از دریای بصیرت و تیزبینی و آینده نگری است را مثل سالهای گذشته در حد بنرهای تبلیغاتی و یا شعارهای رسانه ای محدود کرد.
سال جهاد اقتصادی اگر نکوییم هیچ اتفاقی رخ نداد حداقلش اینست که بسیار کمتر از آنچه بود که رهبری توقع داشتند. یعنی شاید بتوان گفت که در مسیر رشد اقتصادی بودیم و یا با وجود تحریم های گسترده اجازه ندادیم فشار چندانی به مردم تحمیل شود ولیکن آیا "جهاد" هم کردیم در عرصه اقتصادی؟ تا کنون مقالات زیادی در باب اینکه مقام معظم رهبری به جای اینکه بگویند سال جهش اقتصادی یا سال شکوفایی اقتصادی و یا ازین دست القاب ، فرموده اند "جهاد اقتصادی" نوشته شده است ولی ظاهرا هنوز هم عده ی زیادی در خواب به سر می برند. همین مجلسی که سر ماجرای صحبت رییس جمهور که ظاهرا مجلس را در راس امور ندانسته بود ( البته اینکه این جمله از سوی ایشان گفته شده یا نه و یا اینکه منظور و یا اگر هم واقعا چنین سخنی گفته شده ، مقصود ایشان چه بوده و یا سوء برداشت بوده است یا نه را نمی خواهم نفی یا اثبات کنم، بلکه فقط به واکنش مجلس نسبت به این نقل قول روی بحث دارم) همگان دیدند که مجلس چه سروصدایی کرد و حتی یکی از دلایل ذکر شده برای طرح سوال از رییس جمهور هم همین ادعا بود ! یعنی اینکه به مجلس ما برمی خورد که او را راس امور ندانند ولیکن از آقایانی که اینقدر روی "راس" امور بودن حساسند باید پرسید که آیا واقعا در عمل هم در راس امور بوده اند ! آیا عملکرد آنها در همین حوزه جهاد اقتصادی در شانیت "راس امور" بودن هست ؟ و سوالات فراوان دیگری که احتمال زیاد کمافی السابق بی پاسخ بماند.
اما غرض حقیر از نوشتن این یادداشت این بود که امسال هم مانند سالهای گذشته در حال تمام شدن است و همراه با این ختام ، یکی دیگر از توصیه ها و اوامر مقام معظم رهبری به جمع توصیه های روی زمین مانده پیشین پیوست ! ولی از جوانان و دلسوزان و دغدغه مندان حقیقتا ولایتمدار انتظار می روند که اجازه فراموش شدن و گوشه ی تاقچه رفتن این فرامین و توصیه های مهم را ندهند و به این معنا نباشد که سال نوآوری یا سال اصلاح الگوی مصرف یا اتحاد ملی و یا همت و کار مضاعف و یا پاسخگویی به مردم و... که تمام می شود آن دستور هم تمام می شود و مثلا جهاد اقتصادی هم همراه با سال خاتمه می یابد و به سراغ بنرهای تبلیغاتی سال جدید باید برویم...! جهاد اقتصادی لازمه زیستن در شرایط بدر و خیبری است و رمز موفقیت و دست یابی به افق های دوردست اقتصادی در نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت جهادگونه و همه جانبه از سوی تمام دستگاهها و حتی مردم است.
منبع:www.jadnews.ir
نظرات شما عزیزان: